vineri , iunie 14 2024
Home / Casa si Gradina / Balcon De Sticla

Balcon De Sticla

Merita sa aleg un balcon de sticla in loc de unul de zidarie?

Dupa cum probabil ati vazut la foarte multe cladiri care au balcoane, este preferat mai nou un balcon de sticla in locul unuia din zidarie.

Datorita caracteristicilor sale, sticla este un material foarte potrivit pentru realizarea balustradelor, balcoanelor sau alte elemente in interiorul si exteriorul locuintei. Combinatia sa cu aluminiu garanteaza un rezultat minim, modern si rezistent.

Caracteristicile unui balcon de sticla modern

Balconul este o zona care confera valoare si caracter fatadei casei, si daca este bine proiectat, poate fi transformat intr-un spatiu functional.

Sticla a devenit un material popular pentru parapetele balcoanelor: este versatila si se adapteaza bine la o varietate de cerinte arhitecturale.

De asemenea, ofera stil, functionalitate, modernitate si luminozitate, fara a compromite niciodata conceptele esentiale ale unui balcon: siguranta si soliditate.

In aceste tipuri de balcoane, intregul parapet este realizat exclusiv din sticla, care fiind transparenta, garanteaza luminozitate maxima.

Balcon De SticlaCu acest parapet, balconul se afla in perfecta continuitate si armonie cu imprejurimile sale: sticla este fixata direct pe podea, asigurand o vedere complet neobstructionata si un sentiment total de libertate. Efectul final este cel al unui spatiu extrem de modern si rafinat in esentialitate.

Balcoane din sticla si aluminiu

La fel de modern este si un balcon de sticla si aluminiu. Combinatia dintre aceste doua materiale este cu adevarat uluitoare; impreuna, sunt capabile sa garanteze luminozitatea, rezistenta si durabilitatea necesara pentru un balcon.

Aluminiul este de fapt, un material foarte solid, capabil sa reziste chiar si la conditii meteorologice nefavorabile.

Solutia sticla-aluminiu este recomandata celor care nu doresc sa renunte la luminozitate si la vederi deschise, adaugand un plus de siguranta datorita unui material extrem de rezistent si durabil.

In plus, aluminiul permite o varietate considerabila de modele si culori, si prin urmare, posibilitati mari de personalizare.

Este mai bine un balcon din sticla sau zidarie?

Balconul din zidarie a fost multa vreme singura alternativa la balustrada clasica. Chiar si astazi, este inca o solutie populara, mai ales in casele mai vechi si blocurile de apartamente. Pentru locuintele noi, exista tendinta de a alege materiale mai moderne si esentiale, precum sticla sau aluminiul.

Unul dintre avantajele balconului din caramida este robustetea acestuia, care da un sentiment de siguranta si protectie.

Caramida ofera de asemenea, un sentiment extrem de intimitate, mai ales in cazul unui parapet inchis pe ambele parti. In cele din urma, poate fi construit cu diferite forme, decoratiuni si materiale.

Principala diferenta intre un balcon de sticla si unul de zidarie este luminozitatea. Balconul din sticla permite tuturor razelor soarelui sa ilumineze zona din spatele lui, in timp ce balcoanele din zidarie sunt in mod natural mai putin luminoase, si, prin urmare mai putin locuibile. Vederea este de asemenea, inevitabil limitata.

Deci, mai bine ar fi sa aleg un balcon din sticla sau un balcon din zidarie? Aceasta este intrebarea pentru care cautati raspuns acum, cel mai probabil.

Nu exista o solutie absolut cea mai buna. Sticla si aluminiul sunt materialele perfecte pentru cei carora le place un design mai contemporan si doresc sa favorizeze luminozitatea.

Cu siguranta merita sa faceti o astfel de alegere daca doriti sa aveti o locuinta cu aspect elegant si modern. Zidaria, in schimb, este o solutie mai potrivita pentru cei care isi doresc un design traditional. Deci, mai simplu spus, totul tine de preferinte.

Check Also

Usi Mobilier

Usi Mobilier

Informatii utile despre achizitia unor usi mobilier Cand vine vorba despre usi mobilier, trebuie precizat …

Close