vineri , iunie 14 2024
Home / Casa si Gradina / Cornise

Cornise

De ce este nevoie de cornise?

Probabil toata lumea a auzit despre cornise, si le-a vazut cel putin odata. Probabil exista si persoane care le-au vazut de multe ori dar nu stiau care este denumirea lor.

Ei bine, cornisele sunt elemente arhitecturale esentiale datorita faptului ca adauga un plus la frumusetea unei cladiri. Insa, trebuie mentionat faptul ca acestea pe langa faptul ca pot sa infrumuseteze orice cladire, mai contribuie si la functionalitatea cladirilor.

Despre aceste elemente de decor mai putem spune si ca sunt adesea considerate a fi o caracteristica de design cu o istorie indelungata si variata.
Acest articol a fost redactat ca sa va arate in mod amanuntit ce sunt cornisele, ce rol au in arhitectura si de ce sunt utilizate in mai multe situatii. Informatiile de mai jos va pot fi mai ales utile, daca aveti in plan sa folositi cornisele in viitorul apropiat.

Cornise: Ce sunt acestea?

Asadar, cornisele sunt portiuni orizontale proeminente, care in cele mai multe situatii au rol decorativ. Acestea pot fi utilizate in partile superioare ale peretilor unei cladiri, atat in interior cat si in exterior.

Se gasesc cornise intr-o mare varietate de forme, dimensiuni si materiale, si fiecare dintre ele are un rol important in ceea ce priveste aspectul general al unei cladiri.

De asemenea, trebuie mentionat faptul ca acestea pot fi intalnite atat la cladiri rezidentiale, cat si comerciale, dat fiind faptul ca adauga un element distinctiv si rafinat.

Rolul corniselor in arhitectura

Este important de asemenea sa discutam si despre rolul pe care il au in arhitectura aceste cornise. Asadar, acestea pot indeplini mai multe roluri, dupa cum urmeaza:

1. Protectie impotriva elementelor naturale

Cornisele sunt elemente deosebit de importante in conditiile in care ofera o bariera intre peretele unei cladiri si elementele exterioare.
Practic, acestea protejeaza cladirile impotriva unor factori precum ploaia, zapada sau soarele intens.

CorniseAceste elemente joaca de asemenea un rol deosebit de important in ceea ce priveste prevenirea infiltrarii apei in structura. In plus, pot contribui intr-o foarte mare masura si la mentinerea integritatii cladirii pe termen lung.

2. Accentuarea arhitecturii

Cornisele sunt de cele mai multe ori utilizate cu scopul de a scoate in evidenta mai multe caracteristici arhitecturale ale unei cladiri. Aceste elemente pot adauga diverse detalii, astfel incat transforma orice cladire simpla, intr-una impresionanta, impunatoare si atragatoare.

3. Dirijarea apelor de ploaie

Se pot utiliza cornise si cu scopul de a directiona pa de ploaie departe de peretele cladirii. Discutand strict din acest punct de vedere, cornisele pot sa previna deteriorarea peretilor si a fundatiei unei cladiri. Astfel, cladirea poate fi pastrata intr-o foarte buna stare de conservare datorita utilizarii acestor elemente.

De ce sunt folosite cornisele?

De asemenea, daca tot am discutat despre cornise si rolul lor, trebuie precizat faptul ca acestea pot sa ofere o serie de avantaje importante.
Datorita acestor avantaje sunt utilizate atat de des. De exemplu, pot fi utilizate cu scopul de a infrumuseta o cladire prin detaliile si caracteristicile arhitecturale ale acestora. Astfel, orice cladire, oricat de simpla ar fi, se poate transforma intr-o cladire uimitoare.

Se pot utiliza cornisele si ca sa ofere protectie esentiala impotriva intemperiilor, ajutand la prevenirea deteriorarii cladirii. Dar, mai ales pot fi utilizate pentru ca prin varietatea de forme, dimensiuni si stiluri posibile, le ermit proprietarilor sa-si personalizeze cladirile

Check Also

Usi Mobilier

Usi Mobilier

Informatii utile despre achizitia unor usi mobilier Cand vine vorba despre usi mobilier, trebuie precizat …

Close