vineri , iunie 14 2024
Home / Sanatate / Profilaxie Dentara Brasov

Profilaxie Dentara Brasov

Cum decurge o vizita de profilaxie dentara Brasov?

De obicei, se recomanda sa vizitati medicul dentist de cel putin doua ori pe an pentru profilaxie dentara Brasov, indiferent daca aveti probleme cu dintii sau nu. Acest tip de vizita la stomatolog este denumit in mod obisnuit vizita pentru curatare profesionala.

Denumirea tehnica este profilaxia orala si, alaturi de periajul si folosirea atei dentare acasa, este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru a va mentine gura sanatoasa.

Profilaxie dentara Brasov: Ce se intampla in cabinetul dentistului?

Ce este Profilaxie Dentara Brasov? Profilaxia orala este o examinare amanuntita a sanatatii bucale, si poate fi efectuata de un medic stomatolog sau de un igienist dentar. Examenul consta in mai multe etape, despre care vom discuta chiar acum.

1. Actualizarea istoricului medical

Unul dintre cele mai importante lucruri ale unei profilaxii orale este sa va actualizati istoricul si sa il comparati cu inregistrarile dumneavoastra. Acest lucru il va ajuta pe dentist sa determine daca este necesara o actiune sau o examinare suplimentara.

2. Raze X dentare

Profilaxie Dentara BrasovSunt efectuate radiografii digitale dentare ale gurii pentru a obtine o imagine actualizata a ceea ce se intampla sub suprafata dintilor. O asftel de procedura poate ajuta la dezvaluirea problemelor cu dintii si oasele, cum ar fi monitorizarea progresului molarilor de minte care pot provoca complicatii.

In functie de istoricul de sanatate orala, puteti obtine raze X dentare in timpul fiecarei vizite de profilaxie dentara.

3. Sondarea parodontala

Exista un mic spatiu intre gingii si dinti la linia gingiei. La dintii sanatosi, acest decalaj este foarte putin adanc. La dintii infectati cu gingivita sau parodontita, totusi, acest gol se formeaza intr-un buzunar care masoara cativa milimetri in adancime.

Veti avea acest decalaj verificat pentru a vedea cat de adanc este si daca exista vreun motiv pentru a suspecta o problema.

4. Verificarea cancerului oral

Este din ce in ce mai frecvent ca un control al cancerului oral sa fie efectuat ca parte a profilaxiei orale care se face la fiecare vizita.

Motive pentru a obtine profilaxia orala

Cele mai multe boli si complicatii ale gurii pot fi prevenite printr-o igiena orala adecvata. Aceasta este o combinatie de ingrijire la domiciliu, care implica periajul si folosirea atei dentare si profilaxie dentara Brasov regulata.

In timp ce periajul si folosirea atei dentare vor incetini acumularea de tartru, nu este posibil sa se opreasca complet cresterea acestuia. Vizitarea unui dentist pentru a elimina aceste acumulari inevitabile in mod regulat va mentine dintii in cea mai buna sanatate posibila.

Reduce drastic sansele afectiunilor gingivitei si parodontitei care pot duce la carii severe, canale radiculare, extractii dentare si multe altele.

Profilaxia orala ofera de asemenea stomatologilor, sansa de a detecta problemele din timp. Unele complicatii sunt cauzate de factori care nu pot fi tratati prin igiena orala. Molarii de minte problematici pot fi depistati si tratati inainte ca acestia sa devina preocupari majore.

Cancerele orale pot fi detectate devreme. Bolile bucale cauzate de alte afectiuni de sanatate sau de factori comportamentali, cum ar fi fumatul si bautura pot fi intalnite in primele lor momente.

In toate aceste situatii, interventia timpurie are ca rezultat mai putin timp, bani, efort si disconfort pentru pacient si este de nepretuit pentru mentinerea sanatatii orale optime pentru viata.

In mare parte, acestea sunt cele mai importante informatii pe care trebuie sa le cunoasteti despre profilaxie dentara Brasov.

Check Also

Detergent Dezinfectant Instrumentar

Detergent Dezinfectant Instrumentar

Ce trebuie sa stiu cand folosesc un detergent dezinfectant instrumentar? Cu siguranta, in viata de …

Close