vineri , iunie 14 2024
Home / Sanatate / Protetica si Estetica Dentara Brasov

Protetica si Estetica Dentara Brasov

Informatii despre protetica si estetica dentara Brasov

Dupa cum bine stim cu totii, exista situatii in care pacientii cabinetelor de stomatologie sunt directionati spre specialistii in protetica si estetica dentara Brasov.

Acest articol va ofera informatii generale cu privire la protetica si mai ales la estetica dentara. Cititi pana la final si veti obtine foarte multe informatii interesante.

Protetica si estetica dentara Brasov: Generalitati

Termenul „estetica” este adesea folosit in stomatologie, dar de fapt exista mult mai mult in concept decat pur si simplu vorbind despre ceva care arata bine.

In filozofie, estetica reprezinta studiul valorilor subiective si senzoriale-emotionale, numite uneori judecati de sentiment si gust. In aceasta, putem identifica un concept pivot: subiectivitatea.

Protetica si Estetica Dentara BrasovDin punct de vedere critic, estetica este studiul artei si culturii, o definitie a aprecierii frumusetii, deci cum se leaga ea cu stomatologia? Stomatologia estetica apare in punctul in care stiinta se intalneste cu arta si are un maestru sever – natura. Si poate fi posibil doar atunci cand materialele sunt potrivite.

Intelegerea acestui lucru este cruciala pentru intelegerea esteticii, si in context stomatologic este vital ca atat clinicienii, cat si tehnicienii sa fie constienti de modul in care afecteaza succesul muncii lor.

Subiectivitatea este unul dintre cele mai importante elemente ale oricarei lucrari stomatologice bune. Adica luarea in considerare a asteptarilor pacientului cu privire la ceea ce este si ce nu este un rezultat estetic de succes.

Oricat de frumoasa ar fi o proteza finita in ochii tehnicianului si a stomatologului, daca pacientul nu este multumit, nu are succes. Aceasta poate fi o pastila amara de inghitit, mai ales dupa toata munca grea care a fost depusa in lucrare. Dar, in cele din urma pacientul este cel care trebuie sa fie fericit cu noul lor zambet.

Realizarea unei estetici dentare naturale

Emularea aspectului estetic al dintilor naturali este ceva la care aspira toti specialistii in protetica si estetica dentara Brasov, dar realizarea acestui lucru nu este deloc o sarcina simpla.

Aspectul dintilor naturali se datoreaza variatiilor cauzate de compozitia lor stratificata – dentina si smaltul – si transluciditatea fiecarui strat individual.

Un factor principal de complicare este ca dantura a doi pacienti nu va prezenta aceleasi proprietati estetice. Rezultatul optim dorit este acela de a crea o restaurare care nu numai ca arata natural, ci si se imbina cu dintii naturali ai pacientului.

Un alt set crucial de parametri de luat in considerare sunt rezistenta si functionalitatea restaurarii. Nu are rost sa fabricati o restaurare care sa arate grozav si natural daca nu poate rezista ocluziei pacientului sau nu poate oferi o functie acceptabila. Imbinarea puterii cu estetica este notoriu dificila.

Smaltul natural asigura un echilibru eficient intre cele doua, dar, din pacate, nu se pot crea proteze dentare din smalt natural. Trebuie gasite materiale alternative care sa ofere rezultate comparabile.

Zirconiu cu contur complet multistrat

Pacientii care au nevoie de protetica si estetica dentara Brasov, solicita din ce in ce mai mult restaurari functionale. Acest lucru a determinat dezvoltarea de noi materiale si tehnologii care pot emula cu succes estetica vizuala a dintilor naturali, dovedindu-se in acelasi timp puternice si functionale.

Un prim exemplu de astfel de material ar fi restaurarile din zirconiu cu contur complet multistrat de inalta transluciditate.

Culoarea materialului se schimba in straturi treptate, cu aspect natural, care trec chiar prin el, amestecandu-se in mod natural cu dintii vecini, iar protezele sunt livrate la laborator in forma lor finala, cu detalii ocluzale deosebite.

Aceasta inseamna ca vor avea nevoie doar de finisaje inainte de a fi trimise la cabinet, economisind timp pretios al tehnicienilor.

Oferind o estetica exceptional de naturala, zirconiul este perfect pentru o selectie de coroane si punti dentare retinute cu suruburi si ciment.

Tehnicienii vor descoperi ca restaurarile din zirconiu cu contur complet reduc de asemenea, riscul de ciobire, ceea ce minimizeaza nevoia de refaceri si stres. Si pentru cazurile care necesita rezultate estetice si mai mari, acestia pot alege sa proiecteze o reducere si sa construiasca forma finala prin furnir.

Check Also

Detergent Dezinfectant Instrumentar

Detergent Dezinfectant Instrumentar

Ce trebuie sa stiu cand folosesc un detergent dezinfectant instrumentar? Cu siguranta, in viata de …

Close