vineri , iunie 14 2024
Home / Sport si Recreatie / Yoga Brasov

Yoga Brasov

Care sunt cele mai bune pozitii pentru a practica yoga Brasov?

Cand ne gandim la yoga Brasov, ne imaginam pe cineva care sta linistit nemiscat, cu ochii inchisi, un zambet fericit si picioare rasucite intr-o forma de covrig.

Desi pozitia Full Lotus are cu siguranta beneficii, partea cea mai esentiala a unei pozitii de meditatie este ca faciliteaza stabilitatea si o baza solida pentru practica.

Aceasta nu este insa singura pozitie in care sa aveti posibilitatea de a practicata yoga. Despre alte pozitii pentru aceasta procedura vom discuta in randurile de mai jos. Veti descoperi informatii deosebit de utile, mai ales daca intentionati sa va apucati de meditatie, acasa sau alaturi de un grup.

De ce este importanta o postura confortabila pentru yoga Brasov

Indiferent de tipul de meditatie pe care doriti sa o practicati, pozitia este extrem de importanta. Daca nu va asezati confortabil, nu veti maximiza beneficiile mentale si de sanatate ale meditatiei.

Yoga BrasovO postura corecta confortabila va elimina sau reduce durerea in timpul meditatiei. O postura cu coloana vertebrala lunga si erecta va incuraja chakrele sau centrii energetici sa fie deschisi si echilibrati.

Este important ca centrul inimii dvs. sa fie deschis pentru a incuraja un flux de energie plin de compasiune si iubitor in piept. In plus, prin mentinerea alinierii adecvate in intregul corp, va veti simti mai energizat, concentrat si relaxat.

Pozitii de meditatie stand asezat

Exista catva pozitii pentru yoga Brasov pe care le puteti pune in practica, stand asezat. In continuare veti descoperi exemple concrete.

1. Pozitia cu picioarele incrucisate

Meditatia cu picioarele incrucisate este o optiune excelenta pentru cei cu soldurile deschise si fara probleme articulare.

Starea cu picioarele incrucisate este simetrica, sigura, se simte impamantata si permite un flux nerestrictionat de prana in tot corpul. Exista mai multe variante diferite de pozitii cu picioarele incrucisate pentru a se potrivi diferitelor tipuri de corp.

Pentru un sprijin suplimentar pentru partea inferioara a spatelui, luati in considerare sa va sprijiniti de un perete sau de o perna sau sa va extindeti picioarele in fata dvs. In timp ce acest lucru poate fi considerat lipsit de respect fata de un profesor sau de o divinitate in unele culturi, este perfect acceptabil in propria dvs. practica.

2. Pozitia in genunchi

Este posibil sa preferati sa stati pe pamant, dar picioarele incrucisate provoaca disconfort. In aceste conditii, ingenuncherea in pozitia Hero este o alta posibilitate pentru un scaun de meditatie care prelungeste coloana vertebrala.

Fie ca va asezati pe calcaie, fie adaugati perne sub oasele pentru a ajuta la atenuarea stresului de suportare a greutatii asupra corpului inferior. De asemenea, puteti gasi o postura in genunchi folosind un bloc de yoga Brasov, un suport, o perna de meditatie sau o banca de meditatie.

3. Pozitia scaunului

O alta pozitie interesanta de yoga Brasov, este pozitia scaunului. Multi oameni considera ca este cel mai confortabil sa mediteze in timp ce stau pe un scaun. Un scaun ar trebui sa faciliteze stabilitatea si un trunchi drept, asa ca, desi este tentant, nu fugiti dupa canapeaua comoda sau scaunul favorit. Daca este posibil, stati langa marginea scaunului, cu coloana vertebrala dreapta, umerii relaxati, mainile in poala si picioarele asezate pe podea. Daca picioarele nu va ajung pe podea, gasite o perna sau o recuzita pentru a le impamanta. Pentru un sprijin suplimentar pentru partea inferioara a spatelui, sprijiniti-va usor de o perna.

Close